Robotul este ideal pentru observarea zonelor afectate precum Fukushima, Japonia, spune coautorul studiului Seth Hutchinson, profesor în inginerie din cadrul Universităţii Illinois.
Prin modul în care îşi mişcă aripile, robotul poate realiza manevre aeriene, planează pentru a salva energie şi poate plasa bombe atunci când este nevoie, notează Daily Mail.
,, Când văd mişcările bruşte ale liliecilor şi eleganţa cu care îşi mişcă aripile, sunt uimit,” spune un alt autor al lucrării, Soon-Jo Chung.
Bat Bot-ul are nouă articulaţii şi măsoară mai puţin de 20 de centimetri de la coadă la cap. Membrana foarte subţire de pe aripile sale se întinde pe aproximativ 46 de centimetri. Robotul îşi poate mişca aripile cu o viteză de 10 bătăi pe secundă, spune Hutchinson.
În continuare, cercetătorii vor adăuga camere, vor crea mai multe drone şi vor obţine permisunea guvernului pentru a le utiliza.
Proiectul a durat trei ani şi a costat 1,5 milioane de dolari, în cadrul acestuia au lucrat şi experţii în zborul liliecilor de la Universitatea Brown.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: